Upplev Helsingborg från sin bästa sida

Om Oscars Trapp

Om oss

Oscars Trapp

Oscars Trapp drivs av BU2 Invest AB

Oscars Trapp är sedan 1903 en av Helsingborgs mest välkända landmärken och klassificeras sedan 2002 som en särskilt värdefull bebyggelse. Idag har du som kund möjligheten att hyra den otroligt vackra lokalen belägen i det ena tornet.

Oscars Trapp ger dig som kund en upplevelse utan dess like. Dem eleganta tegelstenarna på väggarna ger en känsla av den antika Helsingborgs historien och genom en nyrenovering skapar Oscars Trapp en unik konstrast mellan det gamla och det moderna. Lokalen som ligger mitt i Helsingborgs stadskärna ger också dig och dina gäster en närhet till stan som är svår att slå.

Upplev Helsingborg från sin bästa sida genom att ta ett steg ut på terrassen som ansluter de båda tornen och njut av den vackra sundsutsiken. Närheten till statslivet och det unika läget skapar det vi gillar kalla för den perfekta Helsingborgsupplevelsen. Med ett fullt utrustat kök och högklassiga Bang Olufsen högtalare är detta den perfekta lokalen för dig som vill skapa en festfull stämning, imponera på dina gäster och njuta av stunden i dessa enastående lokaler.

Komfort, bekvämlighet

Lokalen har 34 sittplatser, fullutrustat kök med gasolspis, varmluftsugn, diskmaskin, ismaskin, kaffemaskin, tallrikar, bestick, köksredskap, glas, karaffer, vinkylare och andra tillbehör. Samt et top-modernt ljudanlägg.

Terrasstrapporna

Terrasstrapporna i Helsingborg, officiellt Konung Oscar II:s terrasstrappor, förbinder Stortorget och Konsul Trapps plats med det medeltida försvars- och residenstornet Kärnan uppe på landborgen. Trapporna byggdes åren 1899–1903. Efter deras invigning hölls den stora Industri- och Slöjdutställningen i Slottshagen, en park belägen omedelbart ovanför och öster om trapporna. Arkitekt var Gustaf Améen, som även ritat Oscarsterrassen på Skansen i Stockholm. I Helsingborgs stads bevarandeprogram för stadskärnan från 2002 klassificeras byggnaden som "särskilt värdefull bebyggelse" enligt dåvarande Plan- och bygglagen

Byggandet av Terrasstrapporna var del i den omfattande regeneration av hela området runt Kärnan, som genomfördes under åren kring sekelskiftet 1900. Det gamla försvarstornet Kärnan hade genomgått en omfattande renovering åren 1893–94. En arkitekttävling, utlyst 1897, om utformningen av Terrasstrapporna och platsen, vanns av Gustav Améen före konstnären Robert Haglund på andra plats och arkitekt Gustaf Hermansson på tredje. Byggnationen av platsen krävde att man rev de byggnader som tidigare bildade fond åt Stortorget i öster, vilka ägdes av Postverket och Skånes Enskilda Bank. Dessa ersattes sedan av helt nya monumentala byggnader vid Terrasstrapporna norra och södra flanker.